jeudi 20 décembre 2007

I norr

Miljofragor har varit ett hett amne for mig och Adrien under den har resan, det var darfor inte ett helt latt beslut att ta flyget fran Phuket till Chiang Mai. Det hade tagit ca 24h med tag eller buss sa till slut blev det tidsbristen som fick rada. Planet fran Phuket var forsenat och vi riskerade att inte hinna med flyget fran Bangkok till Chiang Mai, det sattes igang en hel cirkus for att hjalpa oss. Bagaget marktes med lappar, vi fick sitta langst fram i planet och fick sen plocka ut vara vaskor direkt ur planet for att kunna springa till incheckningen i Bangkok. Tillslut hann vi tack vare att flyget till Chiang Mai ocksa var forsenat.

Bor i ett mkt billigt men inte sarskilt bra guesthouse. Ca 30 spann per natt for oss bada, med eget badrum. Vi var mycket nojda den kvallen vi kom hit for det ar fler thailandare har an turister! Gick pa matmarknaden och kopte grillad kyckling, ris, sas, sallad, fruktshakes + efterratt till oss bada for 20 kr. Dagen efter var det rundtur till templen, fick lara oss att man inte far ha fotterna langst fram da man sitter ner i templet. Antingen bakat eller med benen i kors. Hamnade mitt i kvallsandakten for munkarna och fick hora dem sjunga, valdigt meditativt! Pa kvallen gick vi pa nightmarket, som Ljungbyheds marknad fast 100ggr storre och varje kvall. Kopte fiskarbyxor men det var allt. Sparar shoppingen till Bangkok.

Igar hyrde vi moppe for 40spann och begav oss pa utflykt till ett berg i narheten. Sag kungens vinterslott, gick en svang i en nationalpark och tittade pa vilda orkideer (som tyvarr inte blommade), drack hemmaodlat kaffe i en vacker dalgang efter att ha kort en km pa en gropig och slingrig grusvag. Besokte darefter en by med ett bergsfolk med fargglada klader men var for fega for att fraga om vi fick ta kort. Dagen avslutades med Thailands heligaste tempel dar reliker av Budda sags vara begravda. En mycket bra dag!
Idag har Adrien klattrat och jag suttit pa ett cafe och pluggat hela dagen eftersom jag inte far i min omma ta i nagra klatterskor. Gillar den har stan, billig och med mycket karaktar men valordnat och relativt rent.
A plus!

Aucun commentaire: